Wie ben ik?

Ik ben Hilde Croonen.

 

Al jaren merk ik dat voor veel kinderen 'het leren' een enorme klus is. Daarnaast kan een spreekbeurt voorbereiden en presenteren, het maken van een werkstuk en boekverslag een opgave zijn. Ze hebben vaak geen idee hoe ze het aan moeten pakken, welke strategie en planning ze toe moeten passen.

Hierdoor ontstaat o.a. stress, frustratie en verdriet. Het vertrouwen in zichzelf is er dan niet meer en vaak beginnen ze zelfs niet eens meer aan een taak.

Ik ben er van overtuigd dat ik in een paar uur tijd veel kan betekenen voor deze kinderen; voor nu en voor de rest van hun leven!

 

Ik wil graag zoveel mogelijk kinderen en jongeren leren hoe ze moeten én kunnen leren. Kortom:

Leer het leren!


Loopbaan

Sinds 2002 ben ik met heel veel plezier werkzaam in het basisonderwijs. Vele jaren als groepsleerkracht en nu als ambulant begeleider. Ik ondersteun en begeleid kinderen (individueel en in groepsverband) in hun ontwikkeling en coach collega's zodat zij nóg beter aan kunnen sluiten bij datgene wat kinderen nodig hebben.

Inmiddels heb ik ook vele studenten van Gilde Opleidingen (MBO) succesvol mogen begeleiden op diverse opleidingslocaties en tijdens hun reguliere lesuren. 

Daarnaast heb ik ruim 15 jaar ervaring binnen het vrijwilligerswerk met verstandelijk en lichamelijk beperkte jongeren.

Ik ben voorzitter van de medezeggenschapsraad van de basisschool waar onze twee kinderen onderwijs genieten en ik draag mijn steentje bij het vormgeven en uitdragen van waarden en normen bij de plaatselijke voetbalclub.

Opleidingen

Na mijn opleiding Sociaal Pedagogisch werk met een diploma op zak afgesloten te hebben, ben ik in 2002 geslaagd voor de opleiding leerkracht basisonderwijs.

Door diverse opleidingen en cursussen te volgen zorg ik dat mijn kennis en kunde up to date blijft. Zo heb ik o.a. de HBO opleiding Taalcöordinator met goed gevolg afgesloten en ben ik jeugdtrainer, trainer voor volwassenen én bedrijfstrainer Leren Leren.

Ik ben bevoegd om de training Leren Leren aan te bieden aan jeugd binnen basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO/HBO en aan volwassenen binnen bedrijven en/of teams.

Samengevat...

Kernwoorden die mij typeren:

rustig, duidelijk, behouden, sociaal, empathisch, eerlijk, open, daadkrachtig en ik heb gevoel voor humor.